Як захистити дитину від стресу - прості поради батькам перед відвідуванням дитячого стоматолога.

Як захистити дитину від стресу - прості поради батькам перед відвідуванням дитячого стоматолога.

А пам'ятаєте Ваш перший візит до стоматолога? На жаль, спогади часто не з приємних: дзижчання бормашини, сувора тітка-лікар, яка постійно просить потерпіти. Але терпіти зовсім не хочеться, хочеться щоб все скоріше закінчилося і більше ніколи не потрапляти в цей кабінет ...

Адже насправді в житті нам ще багато разів доведеться звертатися за допомогою до зубного лікаря і дуже важливо робити це вчасно, чи не відтягуючи такі візити до останнього. Тому так важливо захистити свою дитину від подібного неприємного досвіду.

У клініці «Familia» ми приділяємо велику увагу психологічному аспекті в лікуванні дітей. Наш лікар, зі своєю майстерністю одночасно стоматолога та дитячого психолога, зможе знайти підхід до маленького пацієнта з будь-яким характером. При проведенні маніпуляцій будь-якого ступеня складності ми працюємо з висококваліфікованою бригадою дитячих анестезіологів. Це означає, що в нашій клініці Ви можете полікувати зуби Вашій дитині безпечно і якісно. І приємно - після процедури ми даруємо подарунки.

Але не варто забувати, що кращим психологом для малюка завжди буде рідна людина - мама, тато, бабуся. І підбадьорити дитину насправді займає всього кілька хвилин:.

- Поговоріть з дитиною напередодні візиту до лікаря. Розкажіть йому детально як виглядає стоматологічна клініка і кабінет, що саме робитиме лікар. Діти ставляться до всього нового з великим інтересом. І завжди хочуть бути "як дорослі". Таке доросле заняття, як огляд у зубного лікаря цілком може викликати жвавий інтерес. До того ж, невідомість завжди лякає більше, ніж щось конкретне і передбачуване.

- Почитайте разом дитячу книгу про лікарів. Старий добрий Доктор Айболіт, який лікує всіх навколо, допоможе дитині зрозуміти важливість медицини в нашому житті.

- Ні в якому разі не робіть акцент на тому, що процедура може бути болючою. Не розказуйте про неприємний досвід, своєму або ваших знайомих, навіть якщо історія здається вам кумедною або смішною.

- Не тисніть на дитину закликами "бути сміливішими», не потрібно висміювати її за зайвий страх. Такі прийоми найчастіше або викликають у малюка агресію, або формують "помилкову хоробрість" і вчать дитину приховувати свої переживання та емоції.

- Постарайтеся створити навколо дитини приємну атмосферу, не вступайте з ним у конфлікти, не робіть суворо зауваження. У хорошому настрої йому/їй буде набагато простіше адаптуватися у незвичній ситуації.

Після відвідування лікаря не поспішайте відводити дитину в садок або школу. Прогуляйтеся на свіжому повітрі, пройдіться по парку, загляньте на улюблену дитячу площадку, катайтеся на поні. Наш мозок спочатку налаштований на забування неприємних переживань, а порція спільних веселощів допоможе зробити це набагато швидше.



Рейтинг ( 3 оценок)
Записатися на прийом
Будь ласка
оберіть мову сайту