Яку роль відіграє якість пломби при лікуванні зубів

Яку роль відіграє якість пломби при лікуванні зубів

Однією з найпопулярніших процедур в стоматології є лікування зубів за допомогою пломбування. Даний метод лікування дозволяє повністю відновити форму зуба, який зруйнований карієсом або після механічного пошкодження.

Під час пломбування зуба лікар спочатку прибирає уражену карієсом тканину зуба, після чого добре вичищає заражену область, а потім заповнює отвір пломбувальними матеріалами. Таким чином пломбування зупиняє розвиток карієсу.

Потрібно відзначити, що для кожної людини, яка звернулася до стоматолога запломбувати зуб, пломбувальний матеріал підбирається індивідуально. Все залежить від того, який розмір порожнини в зубі, наявності алергії на матеріали, які будуть використовуватися, а також від ділянки в порожнині рота в якому розташований зуб.

Зараз для пломбування застосовуються високоякісні матеріали та технології, що гарантують надійність й довговічність матеріалу. Раніше для пломбування використовували: цементи хімічного затвердіння, золото і амальгаму – це сплав ртуті, срібла, міді, олова та інших металів. На сьогоднішній день для пломбування зуба, в основному, використовують композитні матеріали світлового затвердіння.



Рейтинг ( 1 оценка)
Записатися на прийом
Будь ласка
оберіть мову сайту