Профілактика та лікування карієсу у дітей

Профілактика та лікування карієсу у дітей

Догляд за дитячими зубками значно відрізняється від догляду за зубами дорослого. Тому в дитячій стоматології при лікуванні зубів важливе значення мають спеціальні методики та індивідуальний підхід до пацієнта. Для того щоб своєчасно виявити серйозні дефекти зубів у дітей, рекомендується відвідувати стоматолога 2-3 рази на рік.

Сьогодні стоматологи використовують найновіші методи лікування і профілактики карієсу у дітей. Одним з таких методів є герметизація або «запечатування» анатомічних заглиблень в зубах. Такий метод профілактики карієсу великих і малих жувальних зубів передбачає заповнення анатомічних заглиблень спеціальними герметиками, які містять фтор. Герметик не тільки захищає зуб, але і насичує його емаль іонами фтору, магнію і кальцію.

У стоматологічних клініках для ремінералізації та профілактики карієсу зубів застосовують такі препарати, як фтористі гелі та лаки, з‘єднання фтористого срібла, герметизируючу емаль. Також при серйозних проблемах з зубами проводиться пломбування та протезування.



Рейтинг ( 1 оценка)
Записатися на прийом
Будь ласка
оберіть мову сайту